Unique URL יצירת לינק ייחודי

Unique URL

ישנן דרכים רבות בהן הגולשים מגיעים לאתר שלנו- חלקם מגיעים לאחר חיפוש בגוגל, (תנועה אורגנית לאתר), חלקם כבר היו בעבר באתר ופשוט מקלידים את הכתובת שלו (תנועה ישירה לאתר) וחלקם מגיעים ממקורות אחרים המפנים אל האתר שלנו כמו למשל דף הפייסבוק שלנו או שאולי לחצו על הקישור שמיקמנו במייל ששלחנו להם (הפניות לאתר, תנועה רפראלית).

מדוע חשוב לדעת מהיכן נכנסו הגולשים לאתר?

כאשר אני מקדם את האתר שלי, לאו דווקא במסגרת קמפיין בתשלום, חשוב לי לדעת אילו  מהמאמצים שהשקעתי נשאו פרי יותר מאחרים ובכמה. חשוב לי לדעת למשל שעל הלינק לאתר שצירפתי למייל ששלחתי לחצו הרבה אנשים ולדעת גם מה מספרם המדויק, וחשוב לי גם לדעת שעל הלינק שמיקמתי בדף  הפייסבוק לחצו פחות אנשים ולדעת מה מספרם המדויק. מרגע שאני יודע לזהות מה מקור הכניסה לאתר באפשרותי לבצע גם ניתוח נתונים חכם יותר ולגלות למשל שמרבית הגולשים שהגיעו בעקבות המייל ששלחתי גם ביצעו פעולה באתר- מילאו טופס, ביצעו רכישה, יצרו קשר וכו'.

לינק מזהה ייחודי- Unique URL

URL- Uniform Resource Locator הוא שורת טקסט שמהווה כתובת של נכס אינטרנטי. למשל שורת הטקסט http://www.superplug.in היא למעשה הכתובת של אתר סופר-פלאגין. ביצירת לינק מזהה ייחודי, אנו מוסיפים לשורת הטקסט הזו, לכתובת האתר, פרטים מזהים נוספים כך שבלחיצה על הלינק לא רק שהגולש עובר לאתר שלנו אלא שהוא גם מספר לנו מהיכן הוא בא.  לדוגמה כתובת ה-URL  הבאה תוביל את הגולש לאתר ותספר לנו שהוא הגיע מהפוסט הזה ממש שבאתר פלאנוויז.

superplug.in/?utm_source=Planwize's+Posts&utm_medium=WebSite&utm_campaign=Unique+URL

כמובן שאין צורך לחשוף את הגולש לכל שורת הטקסט הארוכה הזו, ולכן נקשר רק משפט שבחרנו או את התמונה ששילבנו בטקסט.

יצירת לינק ייחודי

את הלינק הייחודי ניתן להפיק בעזרת כלי של גוגל. בהכנת URL ייחודי ישנן שלוש הגדרות חובה ועוד מספר הגדרות רשות. נתעכב על הגדרות החובה בלבד שהן:

Campaign Source- מה מקור הלינק- האם מפרסום בפייסבוק? האם מחתימת מייל?

Campaign Medium-  מאיזה מדיום  הגיע הלינק- האם מדוא"ל? האם מרשתות חברתיות?

Campaign Name- שם הקמפיין אליו משתייך הלינק כדי שאוכל לזהות ולעקוב לאחר מכן.

לצורך הדוגמה- נניח ולקראת תערוכה חשובה הקמנו דף ייעודי באתר שלנו וביצענו מספר פעולות שיווקיות- שלחנו ניוזלטר לרשימת התפוצה שבדוא"ל, הדפסנו וחילקנו ברושורים עליהם מיקמנו קוד לסריקה והוספנו לחתימת המייל שלנו פרסום בנוגע לתערוכה. לפיכך נפיק שלושה קודי URL ייחודים לכל אמצעי שווק:

אמצעי שווק Campaign Source * Campaign Medium * Campaign Name *
ניוזלטר Newsletter Email Ta'arucha
ברושורים QR Code Print Ta'arucha
פרסום בחתימת מייל Signatures Email Ta'arucha

בזכות הלינקים הייחודיים שהכנו נוכל לדעת כמה כניסות היו לאתר מהדוא"ל ששלחנו, כמה מהברושור שהדפסנו וכמה כניסות היו מחתימות המייל שלנו. בפעם הבאה כשנרצה לקדם דף באתר שלנו כבר נדע באילו מהמאמצים כדאי לתמיד ולהשקיע ואילו כדאי לזנוח או להשקיע פחות.

טיפים

ישנה חשיבות בשימוש בשמות קמפיין אחידים כדי שבספירת הכניסות לאתר, נזהה שאכן מדובר באותו הקמפיין. לצורך הדוגמה- אם שלחנו ניוזלטר, וקראנו לו- Newsletter, ולאחר חודש שלחנו ניוזלטר נוסף וקראנו לו newsLetter למשל, המחשב לא יזהה שמדובר בעצם באותו אמצעי מדיה, ויתייחס אל שני המקרים כמקרים נפרדים שאין ביניהם שום קשר. כשנרצה לדעת בסוף השנה כמה כניסות לאתר השגנו בזכות מאמצי הניוזלטר החודשיים שלנו, הנתונים יהיו מפוזרים בכמה מקומות. לכן חשוב להיצמד לאותם השמות ולאותה צורת כתיבה.

קוד URL ייחודי מורכב מכמות טקסט נכבדת באורכה. כשמתרגמים את הטקסט הארוך הזה ל-QR Code נקבל תוצאה צפופה למדי ועמוסה לעייפה, לכן יש ליצור ראשית קיצור לקוד ה-URL הייחודי באמצעות כלי URL Shortener של גוגל בקישור הבא, ואת הטקסט המקוצר לתרגם לקוד QR.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *