שימושי לינקדאין

לינקדאין- LinkedIn היא הרשת המקצועית המובילה בעולם עם מעל 70,000,000 משתמשים רשומים ברחבי העולם, ומיליוני פרופילים של חברות. הרשת משמשת לבניית פרופיל מקצועי ויצירת קשרים מקצועיים. מעצם היותה בסיס מידע הניתן לחיפוש לפי תחומי עניין, פלחי תעשייה, מוסדות חינוך ועוד יש לה ערך שלא יסולא בפז ככלי מחקרי מדרגה ראשונה. שימושים אפשריים לרשת הם: יצירת הזדמנויות עסקיות, מציאת מקומות עבודה (לשכירים), איתור עובדים ו/או שכירת מומחים לפי תחומי מומחיות, ביצוע מחקרי שוק, בניית קהילה סביב תחום עניין והמרתה בטווח הארוך לקהל לקוחות או שותפים, מיתוג והגברת הנוכחות האישית והארגונית באינטרנט, ביצוע סקרים, פרסום ממוקד ועוד. הרשת משמשת מקור מעולה ליצירת קשר ישיר עם בעלי תפקידים בארגונים באופן אפקטיבי יותר ממה שמוכר כ- .Cold Call

פונקציונאליות לינקדאין

1. פרופיל – לינקדאין מאפשרת לבנות פרופיל המציג את עיקרי התפקידים, התעסוקה, ההשכלה, תחומי עניין ומומחיות. כל נושא כזה מהווה בסיס להתקשרות עם אנשים אחרים. למדתם באוניברסיטת תל אביב בשנים 2003-2000? לינקדאין תציג לכם רשימה (אינסופית במקרה הזה) של קנדידטים להתקשרות בהתאם לפרמטרים הנ"ל. תוכלו לחפש אנשים לפי כל פרמטר בפרופיל שלהם – מומחיות, עניין, עבודה בהווה או בעבר בתעשייה או חברה מסוימת, לימודים ומגורים. כמה נקודות שכדאי למנף בבניית הפרופיל:

– תמונה: בדיקה שבוצעה על 9 מיליוני חשבונות טוויטר מצאה שחשבון עם תמונה יעיל פי כמה בהשוואה לחשבון עם האווטאר המסופק על ידי הרשת. מה שנכון לטוויטר נכון לכל פרופיל בכל רשת חברתית.

– קישורים: יש מקום להכנסת שלושה קישורים וחשבון טוויטר בראש הפרופיל. חשוב לעשות בהם שימוש לאתר, לדף פייסבוק, לבלוג וכד'. זהו צינור נוסף ליצירת תנועת גולשים לאתרים שלכם.

– המלצות: לכאן ולכאן. המלצות הן כלי נהדר כשהן מבוססות על התרשמות כנה ואמיתית. כמו בעולם הדיפלומטיה, גם רישות חברתי מהסוג הנהוג בלינקדאין מבוסס לא מעט על הדדיות. ובכל זאת, המלצות מגבירות את הנראות שלכם, ומוסיפות אמינות, בהנחה שהן נכתבות נכון, בשפה מדודה ומבוססות על ניסיון אמיתי (תהליך ההמלצה מאפשר לצד המקבל לבקש תיקונים).

2. כיצד להתבלט? כמו תמיד במרחב הצפוף של האינטרנט, ישנה חשיבות עליונה לבחירת נישה שבה קודחים לעומק. בנישה הזו אתם פעילים ושם אתם צריכים לבלוט. מה ניתן לעשות כדי לבלוט? הנה כמה אפשרויות:

– נוכחות ארגונית – בהנחה שהארגון שלכם מונה יותר מאדם אחד, עודדו/הנחו את העובדים לפתח פרופיל ומערכת קשרים. ייתכן שהם יעשו זאת בלעדיכם, ובוודאי שיש להם מטרות נוספות בעלות גוון אישי-קרייריסטי וזה אך טבעי. הזמינו אותם כקשר, פתחו כרטיס/פרופיל לחברה/ארגון שלכם. זה יסייע להגברת הנוכחות.

– פתיחת קבוצה – פתחו קבוצה וגבשו קהילה סביב נושא הקרוב ללבכם/לתזרים המזומנים שלכם, ובנו קהילה. רתמו את הידע שלכם וחלקו אותו באמצעות הפלטפורמה הזו. אם תתמידו, יש סיכוי שברבות הימים היא תתורגם לשותפויות או לקוחות.

– שאלות ותשובות – אחד הפיצ'רים הפעילים ביותר ברשת הוא האופן שבו חברים ברשת שואלים שאלות וחולקים מהידע והניסיון שלהם באמצעות השבת תשובות לאותן שאלות. הכלל הבא נכון לכל נושא המדיה החברתית בכלל והוא רלוונטי במיוחד לסעיף זה ולקודמו – רשת חברתית מזוהה ככזו שבה ישנו פרופיל לאדם ולארגון. אך הרווחים באים בדרך כלל רק לאחר שמישהו קיבל מאתכם משהו – ידע, עצה, תשובה לשאלה, הפנייה למקור מידע וכד'. בקיצור, כדי לקבל צריך קודם לתת, ובאופן עקבי, או שהערך המוסף של הפרופיל – בכל מקום – יישאר מוגבל.

– עדכונים ברשת – אחת לשבוע לערך נשלח מייל מלינקדאין ובו עדכון המציג את הפעולות אותן עשו החברים ברשת שלכם: מי המליץ, מי הומלץ, מי התחבר למי, מי עדכן את הפרופיל או שורת הסטאטוס וכו'. ביצוע פעולות ברשת על בסיס קבוע יוביל לכך שתופיעו בשורת העדכונים. כמו תמיד, חשוב להימנע מזבלנות – בהקשר זה: זה לא מאד חשוב להתחבר לכוולללם, רק למי שאתם מוצאים כבעל ערך לכם או ככזה שאתם עשויים להיות לערך עבורו.

נושאים נוספים יידונו במאמר נרחב יותר המצוי בעבודה. עד אז, הנה כמה לינקים טובים לנושא:

LinkedIn Learning Center

LinkedIn Blog

10 Ways to Use LinkedIn – Guy Kawasaki